9815 ma procka i zwrotkę, zawsze możesz zmienić koncepcje. pionek jak pionek, miałem miło wspominam ale to nie było to, kupiłem tańsze nakamichi i jest lepiej
Nexus6, nie mam, ale bede tlumil jak kupie glosniki, od razu za jednym zamachem.
nie mam panela ?
jak najmniej, a tak powaznie to chciaalbym sie zmiescic w 700-800 zl, ale wiem, ze ciezko bedzie, proponowali mi dls r6a bodajze, ale to 900 zl, nie wiem, mozee... ;]
david, 800 zł to już daje pewien luz przy wyborze głosników, popatrze w katalogi i podrzuce propozycje;
co do r6a to imo dls jest mocno przereklamowany :diabelski_usmiech
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Nexus6, nie jestem pewien czy to oby na pewno bylo r6a, kurde, specjalnie patrzylem, zeby zapamietac i zapomnialem, a moglo byc tez cos jak r6s / s6r/ s6s czy cos takiego?
a jak u siebie robiles mocowanie na glosniki? pierscien mdf czy cos kombinowales?
Adamu, czlowiek codziennie sie uczy czegos nowego 8)
zawsze zastanawialo mnie naglosnienie tylu i to, ze nigdy nie widzialem aby ten temat byl powszechnie poruszany... dzis postanowilem sie dowiedziec czemu i ot... nie-spo-dzie-wanka... strasznie duza mnie spotkala... tego sie po prostu nie robi!
przyznam, ze nie wiem czemu, ale mam zamiar to sprawdzic.
koncepcja jest taka:
przod i sub pod piec, tyl pod radio - do wyciszenia
zostal mi jeszcze jeden problem... jakie maty do wygluszenia? zaznaczam, ze dzis jade po radio, wczoraj kupilem glosniki - w tym przypadku cena mat ma OGROMNE znaczenie
sound off? nieeeeeeeeeee no.. do kwietnia nie dam rady, przy wzmacniaczu zaczne dlubac jak wroce z wakacji i bedzie kasa i wtedy moze by bas zmienil jeszcze... a potem... :twisted:
zawsze zastanawialo mnie naglosnienie tylu i to, ze nigdy nie widzialem aby ten temat byl powszechnie poruszany... dzis postanowilem sie dowiedziec czemu i ot... nie-spo-dzie-wanka... strasznie duza mnie spotkala... tego sie po prostu nie robi!
przyznam, ze nie wiem czemu, ale mam zamiar to sprawdzic.
1. słuchasz materiału nagranego w stereo
2. uszy masz skierowane do przodu
3. ...
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Ogladajac naglosnione auta zauwazylem, ze wszystkie przewody sa wkladane w plastikowe rurki, po co? Czy po za walorami estetycznymi ma to jakies inne zalety? mozna by powiedziec, ze sie kable nie beda przecierac, ale w poprzednim aucie nie mialem zadnych oslon i nie zauwazylem tez aby to jak kolwiek wplynelo na kable. Staralem sie ukladac je w taki sposob aby jakiekolwiek ich uszkodzenie bylo raczej trudne uszczelniacie moze miejsce, w ktorym zasilajacy przechodzi z komory do kabiny?
mmmmusze sie pochwalic... mam juz upragniona alpine 9835... 8) roznica w dziwku niebotyczna, wyraznie odczuwalna nawet na fabrycznych glosnikach. miut
jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem, w sobote dlubanko, tlumienie, glosniki i reszta.
moze cykne jakies foty.
ma ktos linka gdzie mozna obejzec zabudowe z piecem w miejscu styropianu z trojkatem i innymi? na tym forum nie moglem znalezc
ma ktos linka gdzie mozna obejzec zabudowe z piecem w miejscu styropianu z trojkatem i innymi? na tym forum nie moglem znalezc
ja mam w samym styropianku. wyciąłem. cały czas nie mogę się zmobilizować aby zrobić zabudowę.....w sumie do kwietnia trochę czasu mam
kup sobie plecionki na kable www.plecionki.com - i chyba chłopaki są ze Szczecina .
mają co prawda sprzedaż hurtową ale możemy dokonać wspólnego zakupu (też jestem zainteresowany)
na prądowym mam peszel plastikowy, chciałem twardą oprawę aby przy przejściu przez ścianę grodziową lub innych ciasnych miejscach kabel plusowy był dobrze chroniony.
załączam też fotę nieprofesjonalnego montażu wzmaka w styropianie
Adamu, ze Szczecina sa takie plecionki to droga impreza. Najciensze 1,6zl/m a najgrubsze 4zl/m. Jak bym chcial na wszystkie kable to z 60-70 zl. A teraz musze oszczedzac ;] i oni raczej nie zajmuja sie odbiorcami prywatnymi, tylko firmami, ale wiem gdzie to mozna dostac. jak potrzebujesz to mozemy sie jakos dogadac.
gdzie wozisz gasnice i trojkat? a masz jakas podkladke pod wzmakiem czy tylko tak go rzuciles? :]
no i czy sygnalowe ciagnales lewa strona czy srodkiem? bo zasilajace to bankowo lewa strona
no i w koncu czy uszczelniales moze miejsce, w ktorym + przechodzi przez sciane grodziowa?
a, no i jeszcze... jak zrobic, zeby fabryczny kabel od fabrycznej zmieniary pasowal do alpiny? sa jakies przejsciowki?
A sam nie wiem skad on sie wziol na zdjeciu :wink:
Jedno jest pewne dabrdzo skutecznie odstraszal sepow od 2zl na parkingach w markietach :P a tylko nie winnie sobie tam lezal....
Komentarz